Van alles en nog wat

Na anderhalve maand dan eindelijk weer een update hier uit Canada. Zoals genoemd in mijn laatste post, hadden we 13 en 14 april Regionals voor het drama festival. Het was heel leuk om daar te zijn, maar helaas door slecht weer (er werd hevige sneeuwval verwacht) werd het programma voor de zaterdag ingekort. Er stonden een hoop workshops gepland met als afsluiter het uitreiken van de prijzen. Door het slechte weer deden ze eerst de prijzen en daarna een workshop. Helaas zijn wij niet door gegaan naar de Provincials, maar Laura en ik hebben nog een award gewonnen voor het kostuum dat we ontworpen hebben. Het was een gezellig weekend en ik ben trots op wat we bereikt hebben als groep.

De laatste groepsfoto van de cast en crew van Hedges

De maandag en dinsdag hadden we geen stroom. Er was een vrij ernstige storm en de stroom viel uit. Dit was een hele interessante ervaring, maar gelukkig was er op de dinsdag wel school.

Diezelfde week ging ik op mijn volgende trip. Met de organisatie naar New York. Op donderdag 19 april reisde ik naar Toronto, de vrijdag gingen we met z’n allen in een tour bus naar New York, en zaterdag en zondag waren we in New York. We zijn wezen shoppen op 5th avenue, we zijn naar Central Park geweest, we zijn naar de top van het Rockefeller Centre geweest met een prachtig uitzicht over de hele stad, we hebben een wandelingetje over Times Square gemaakt, over de Brooklyn Bridge gelopen, School of Rock op Broadway gezien en een dinner cruise gedaan. Het was een hele leuke reis, maar wel kort en ik zou graag nog weer een keer teruggaan.

Dit is het uitzicht van het Rockefeller Center

Dit ben ik op de Brooklyn Bridge

Op 17 mei was het bank day voor Relay, dit houdt in dat al het geld dat op dat moment al naar de school gebracht is, geteld wordt zodat we dat niet op de dag van Relay nog moeten doen. Helaas hadden maar een paar mensen hun geld meegenomen dus was het niet heel druk.

Ook heb ik de laatste anderhalve maand Softbal gespeeld met het team van m’n school. We hebben 4 toernooien gehad en het was heel gezellig. Helaas hebben we geen wedstrijden gewonnen, maar we werden wel steeds beter en we liepen steeds minder achter op onze tegenstanders.

Op 1 en 2 juni ben ik met het School Board mee geweest op een reisje naar Canada’s Wonderland (een pretpark in Toronto). We moesten super vroeg op school zijn en we waren rond half 2 in Canada’s Wonderland. De eerste dag hebben we de hele dag in het park besteed, en de tweede dag zijn we wezen winkelen voordat we een lange busreis terug hadden. Ook deze reis was heel erg leuk.

En dan nu het grote noord Amerikaanse high school evenement waar iedereen in Europa wel eens van heeft gehoord: Prom. Op 8 juni was het dan eindelijk zo ver. De dag ervoor hadden een paar van m’n vriendinnen en ik onze nagels laten doen en we hebben ons de volgende ochtend allemaal bij Laura thuis klaar gemaakt. Een ding wat je in de films nooit ziet is de garden party die zich vooraf plaatsvindt (in ieder geval in Canada dan). Dit is in principe gewoon een moment om mooie foto’s te maken in iemands mooie tuin met wat oude auto’s, trekkers en in ons geval ook een oude brandweerwagen. Prom zelf was anders dan ik zelf had verwacht voordat ik naar Canada kwam, maar het was heel leuk. Prom is in principe gewoon een wat luxer etentje met wat dansen natijd. Na prom heb ik met een aantal vrienden bij Zahra thuis gelogeerd. Ook dit was heel gezellig.

Laura en ik

VLNR; Sarah, ik, Zahra, Marcos, Laura, Mercedez, Arianna en Jana

Marcos en ik

De afgelopen week is er niet heel veel bijzonders gebeurd, behalve dat het door begint te dringen dat ik bijna weer thuis ben. Hier komen gemixte gevoelens bij kijken. Aan de ene kant mis ik thuis en kan ik niet wachten om iedereen weer te zien, maar aan de andere kant ben ik er nog lang niet klaar voor om afscheid te nemen van iedereen hier en daar had ik het deze week wel een beetje moeilijk mee. Het helpt wel om te weten dat ik dit niet als enige voel, maar dat de andere uitwisselingsstudenten bij mij op school dit ook voelen, maar het blijft moeilijk.

2 Comments on Van alles en nog wat

 1. Oma Kragt
  June 18, 2018 at 16:43

  Lieve Marieke, wat fijn dat je ons op de valreep nog weer van nieuws voorziet. En die gemixte gevoelens bewijzen des te meer hoe fijn je het de afgelopen tien maanden hebt gehad. Sterkte voor de komende twee weken en denk aan alle lieve mensen die dit jaar voor jouw onvergetelijk hebben gemaakt dat uit het oog NIET UIT HET HART HOEFT TE ZIJN. Dikke kus van Oma

  Reply
 2. Mama
  June 18, 2018 at 07:11

  Veel al gehoord en gezien via andere kanalen, maar toch erg leuk om zo te lezen. Iets meer dan een week en dan zien we elkaar weer! Ik kan het me nog niet voorstellen dat het al zo snel is, maar kijk er wel erg naar uit. En dat afscheid nemen: dat is allen maar een bevestiging dat je het leuk hebt. We slaan ons er samen wel doorheen.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *