Snow day en Hockey

Maandag had ik pepernoten mee naar school en meerdere mensen vroegen of ze er een mochten en kwamen daarna terug omdat ze meer wilden hebben. Pepernoten vallen dus niet alleen in Nederland in de smaak.

Dinsdag had ik mijn eerste snow day. Er werd verwacht dat het zo erg ging sneeuwen dat het niet veilig was voor de bussen om te rijden. Ondanks dat het een vrije dag was heb ik mijn tijd wel nuttig besteed. Ik had van Hogeschool Leiden een email met een link met dingen die ze over me wilden weten. Ik heb hier het meeste van ingevuld dinsdag en ik ben er nu als het goed is al bijna mee klaar.

Woensdag hadden we weer Hockey. Dit keer mochten we 2 wedstrijden spelen. De eerste hebben we dik gewonnen en de tweede hebben we helaas niet gewonnen. Het eerste team waar we tegen speelden was zo slecht dat het enige punt dat ze ‘gescoord’ niet eens echt in het doel zat maar de scheidsrechters vonden het zo sneu dat we ze dik inmaakten dat ze hun een punt gaven uit medelijden. Het tweede team was heel goed, de school was wat ik heb gehoord tijdens het basketbal seizoen ook heel goed dus misschien is het gewoon een sport school, maar wij hebben het goed gedaan het was een hele tijd 2-2 en uiteindelijk hebben we verloren met 5-2. Gelukkig had ik deze keer de dag erna minder spierpijn. Ik merkte eerst eigenlijk niet eens dat ik spierpijn had.

Donderdag kreeg ik mijn eerste kerstcadeautje. Niet dat het iets heel bijzonders was maar het is de gedachte die telt. Ik heb van Arianna een chocolade reep gekregen.

Vrijdag heb ik mijn eerste cadeautjes voor mijn gastgezin ingepakt en onder de boom gelegd. Ook heb ik een 92% terug gekregen in wiskunde. Dit voelde extra goed deze keer omdat we het hadden over sinus, cosinus en tangens grafieken. Sinus en cosinus grafieken vond ik in Nederland een van de moeilijkste onderdelen en ik denk dat ik dat het slechtste gedaan heb op m’n examen en tangens grafieken waren helemaal nieuw voor me. Dus om op een onderdeel waar ik verwachtte niet heel goed in te zijn zo’n hoog cijfer te scoren voelt heel goed.

Zaterdag heb ik de hele dag op de rommelmarkt gestaan in Russell. Ze hebben in mijn school iedere zoveel weken een rommelmarkt en wij hadden daar een plekje om spullen te verkopen voor Prom. Alle spullen waren gedoneerd door leerlingen en alle winst gaat richting Prom. Ook heb ik even met opa en oma geskyped. Zij waren deze week 56 jaar getrouwd en dat is toch wel een reden om even met ze te skypen.

Zondag heb ik wat kerstinkopen gedaan met Karen en Isabel en heb ik gewerkt aan een verslag voor biologie.

2 Comments on Snow day en Hockey

 1. Oma Kragt
  December 22, 2017 at 13:22

  Mijn advies: geef al die snoepers een vertaling van het pepernoten recept, dan kunnen ze zelf aan de slag. Voorts proficiat met de behaalde successen wiskunde en hockey en veel plezier in de kerstvakantie.

  Reply
 2. Jan
  December 20, 2017 at 15:37

  Ik denk dat je Russell wel aan de pepernoten krijgt, bak er nog maar wat meer. Betekent dat je minder spierpijn hebt van hockey, dat je dan een geoefend speler bent? Fijn dat je wiskunde nu beter snapt dan op de Havo. En komt de “kerstman” dan regelmatig cadeautjes onder de boom leggen die je dan met kerst mag uitpakken?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *