Sinterklaas

Maandag (4 december) begon goed. Ik kreeg een 89% terug voor mijn biologie toets over genetica. Ook heb ik me op deze dag aangemeld voor opleidingen in Nederland. Ik heb me aangemeld voor Biologisch en Medisch Laboratorium Onderzoek in Leiden en in Utrecht.. Natijd voelde ik me wel nerveus hoor.

Ookal was het dinsdag Sinterklaas in Nederland en wordt dat niet gevierd heb ik alsnog een cadeautje gekregen van Mercedez. Ze heeft me een nagellak setje gegeven. En alsof dat nog niet genoeg was heb ik in het laatste pakketje van thuis chocolade letters gekregen voor iedereen in mijn gastgezin. Ik heb ze bewaard tot 5 december om, zonder de ‘echte’ zak van Sinterklaas toch een beetje de traditie van cadeautjes uitpakken te delen. Dit was heel leuk en er was veel intresse.

Woensdag had ik mijn eerste hockeywedstrijd van het seizoen. We hebben nog geen trainingen gehad dus ik wist niet zo goed wat ik deed op het ijs maar het was wel heel leuk en we hebben gewonnen, wat best knap was want ik was niet de enige speler die nog nooit gespeeld heeft. Kirsten, de keepster, had ook nog nooit gespeeld maar ze heeft het heel goed gedaan. We hebben met 12-11 gewonnen.

Dit ben ik op het ijs. De groene waas over de foto komt door het licht in de arena dat een beetje raar is.. Ik ben nummer 38

Donderag was het dan eindelijk tijd voor het evenement waar ik het al een paar weken over heb. Het evenement was een variatie op de Oscars. Meerdere scholen hier in de omgeving hebben ieder jaar een Oscars awardshow waar in bepaalde categorie├źn awards uitgereikt worden. Omdat ons thema dit jaar All Across the World (Over de Hele Wereld) was hebben we het dit jaar de Golden Globes genoemd. Een van de categorie├źn dit jaar was Most Involved International Sutdent (Meest Betrokken Internationale Student) en ik was hiervoor genomineerd. Alle mensen met wie ik omga zei dat ik hem moest/ging winnen maar dat gebeurde helaas niet. Marcos, uit Spanje, heeft hem gewonnen. Hij was vorig schooljaar ook al 3 maanden bij ons op school dus meer mensen (her)kennen hem. Bij de nominatie stemmen was ik tweede dus waarschijnlijk was ik tweede. Marcos en ik zijn vrienden en ik vind het ook helemaal niet erg dat hij gewonnen heeft, maar ik vind het wel jammer dat ik niet gewonnen heb. Ook hebben we onze dans opgevoerd en het ging best wel mis maar het was wel leuk om te doen.

VLNR: Kirsten, Zahra, Mercedez en ik

Mercedez en ik bij de Golden Globes.

Vrijdag had een groepje uit m’n leadership klas voor hun eindproject een potluck georganiseerd voor de internationale studenten en de studenten met internationale wortels (bijvoorbeeld mensen met ouders uit een ander land). Hier was ik dus ook voor uitgenodigd. Het was heel gezellig en het eten was lekker. (Ja papa en mama ik heb nieuwe dingen geprobeerd! Helaas vond ik een van de dingen die ik geprobeerd heb niet zo lekker..). Door het plannen van de Golden Globes en misschien wat laat slapen de afgelopen week was ik zo moe dat ik vrijdag toen ik thuis kwam bijna meteen ben gaan slapen en 3 uur lang heb geslapen.

Zaterdag heb ik pepernoten gebakken met Isabel. Ja Sinterklaas is dan wel voorbij maar doordat iedereen druk was had ik nog geen pepernoten gebakken met m’n gastgezin dus hebben we dat zaterdag maar gedaan. Ook viel zaterdag sneeuw. Eigenlijk heeft het iedere dag vanaf zaterdag gesneeuwd. Ik hoorde dat het in Nederland ook behoorlijk gesneeuwd heeft? Hier gaan ze er geloof ik wel wat beter mee om dan in Nederland maar dat komt vast door de ervaring die ze hebben.

Zondag lag er een redelijke hoeveelheid sneeuw dus heb ik zo’n uur in de sneeuw gespeeld met Isabel. Dat was wel een keer leuk! We hebben de kerstboom opgezet en ik had een verjaardagsdinner van Mercedes en Zahra. (Zahra was 4 december jarig en Mercedes is 12 december jarig). Het was heel gezellig en lekker. Ik had voor beide wat pepernoten meegenomen en ze waren er allebei blij mee.

Een sneeuw engel die ik gemaakt heb

Ik merk steeds vaker dat ik een Nederlands woord in m’n Engels wil gooien en soms voelt het alsof het maar een taal is wat heel raar voelt. Ook heb ik Zahra, Mercedez en Reyanne een paar basis Nederlandse zinnen geleerd. Ze kunnen nu zeggen: Ik wil chocolade taart en mijn naam is…

2 Comments on Sinterklaas

 1. Jan
  December 13, 2017 at 18:19

  Goed dat je de Canadezen ook een beetje Sinterklaas bijbrengt, maar ja, als dat gevierd wordt met chocoladeletters is de traditie er achter al weer minder belangrijk. Gefeliciteerd met je nominatie, volgende keer win je gewoon. En blijf nog even oefenen met hockey, jullie zijn echte talenten door te winnen met ongeoefende spelers.

  Reply
 2. Oma Kragt
  December 13, 2017 at 06:07

  Lieve Marieke, wat ben ik trots op je. Het mooie resultaat van de biologie toets en de aanmelding voor de studie Leiden-Utrecht volgend jaar (die nervositeit is vast wel weer afgezakt, je hebt de achter je liggende periode zeker voor hetere vuren gestaan). Dan, als team met leken een hockeywedstrijd winnen. Proficiat ! En alleen al de nominatie voor de meest betrokken internationaal student is al een kenmerk waar je trots op mag zijn. Ik bewonder je en geniet telkens weer van je blogpost en leuke foto’s. Kus Oma.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *