Schaatsen, heel veel schaatsen

Dinsdag na school heb ik met de Europese internationale studenten, Zahra (haar moeder komt uit Afrika), Julia (haar ouders en opa’s en oma’s komen echt overall vandaan) en een lerares die wortels in Rusland en de Oekraine heeft gewerkt aan een dans die we bij het evenement dat we met Student Council aan het plannen zijn gaan opvoeren. We zijn nog niet klaar en we gaan hier komende week zeker nog weer aan werken. Het was heel gezellig en ik heb er zin in om dit op te voeren. Ik zal proberen te zorgen dat er een filmpje van gemaakt kan worden zodat ik het ook aan jullie kan laten zien maar ik kan niets beloven.

Woensdag kreeg ik mijn eerste rapport. En ik ben best wel heel tevreden met mijn resultaten. In Drama is mijn gemiddelde 90%, in Leadership is mijn gemiddelde 78%, in Wiskunde is mijn gemiddelde op mijn rapport 70% maar dat gaat nog omhoog want we hebben diezelfde dag ook een toets terug gekregen waar ik een 91% op had en mijn gemiddelde voor Biologie is 84%. De leraren vinden dat ik goed meedoe in de lessen maar dat ik me soms wel wat meer in mag zetten om te vragen waar ik me in kan verbeteren. Ook hadden we woensdag na school een Student Council werkmoment waarin we aan dingen hebben gewerkt voor het evenement. Het was heel gezellig en ik kan niet wachten tot het evenement.

Donderdag hadden we nog zo’n werk moment maar met veel minder mensen omdat het een beetje een last minute ding was. Na het werk moment ben ik even snel langs huis gegaan en meteen doorgegaan naar het huis van Mercedez want ik ben bij haar blijven slapen van donderdag op vrijdag. We waren vrijdag vrij dus dat kon mooi. We hebben pepernoten gebakken en ze waren heel lekker. Mercedez’ opa is Nederlands en Mercedez’ moeder vond dat onze pepernoten lekkerder smaakten dan die die gebakken warden met het recept van haar familie. Dus bedankt mama voor dit lekkere recept. Op vrijdag ben ik met haar en haar broertje en zusje gaan schaatsen in Russell en het was heel gezellig.

Zaterdag kreeg ik een berichtje van Kirsten in een groepchat waarin ze vroeg of er mensen waren die met haar wilden gaan schaatsen in Metcalfe. In eerste instantie zou ze met mij en Mercedez mee zijn gegaan op vrijdag maar helaas kon ze niet. Ze vond het jammer dat ze niet mee kon en wou alsnog schaatsen dus heeft ze mij en Mercedez opgehaald en zijn we weer gaan schaatsen. Mijn gastgezin heeft alleen kunstschaatsen dus voor Hockey moet ik zelf schaatsen kopen en dat gaan we misschien zaterdag wel doen. Dan kan ik fatsoenlijk oefenen voor Hockey.Ik praat zo veel over Hockey hier omdat ik waarschijnlijk bij het meiden ijshockey team ga en ik heb er echt heel veel zin in.

Vandaag (zondag) was er een kerstparade in Russell. Allerlei ondernemingen en verenigingen uit Russell en omgeving deden hieraan mee. Zo ook Olivia met de padvinders. De voertuigen waren heel mooi versierd en ik heb een redelijk aantal candy canes gekregen. Na de parade zijn Karen, Isabel en ik naar Ottawa gegaan omdat Isabel een nieuwe winterjas nodig had. Ik heb voor mezelf een paar warme handschoenen en een muts gekocht zodat ik iets minder dood vries deze winter.

Een van de wagens in de optocht

Dit is Olivia in haar padvinders outfit terwijl ze ons candy canes geeft

Vragenronde

Doen jullie in het gastgezin veel samen of gaat iedereen zijn of haar eigen gang?

We eten meestal met het hele gezin samen maar verder gaat iedereen over het algemeen een beetje zijn gang. Op donderdagen kijk ik vaak met Isabel, Karen en Olivia de nieuwe aflevering van Riverdale en in het weekend kijk ik met Olivia de nieuwe aflevering van de Disney show Andi Mack. Soms speel ik met de Olivia en Isabel een spelletje, soms kijken we met z’n allen een film en soms doen we andere dingen samen.

Kook je wel eens voor je gastgezin?

Ik heb tot nu toe alleen een keer pannenkoeken gebakken maar ik heb het er wel over gehad dat ik een keer een stamppot voor ze ga koken.

Heb je al veel nieuwe dingen leren eten?

Ik heb nieuwe dingen leren/geprobeerd te eten. Zo heb ik bijvoorbeeld Salsa gehad, eten we soms rapen (is dit het goede Nederlandse woord? In het Engels heten ze turnips) en worden de groenten die ik ken net weer anders bereid. Ook heb ik meerdere keren Poutine gehad (ookal houd ik niet van jus), heb ik een keer garnalen geprobeerd te eten (geen succes, niet voor mij in ieder geval..) en heb ik erwtensoep gehad (ook niet per se wat voor mij maar ik zou liever nog een keer erwtensoep eten dan garnalen). Ik weet zeker dat er nog wel meer dingen komen en ik zal (als ik eraan denk) erover schrijven.

Is alles al gehuld in kerstsfeer?

De eerste winkels hadden voor Halloween (31 oktober) al kerstspullen liggen en bij Mercedez thuis staat de kerstboom al maar bij ons thuis nog niet. Er wordt over gepraat dat we hem volgend weekend op gaan zetten.

Foto’s van het witte (de sneeuw blijft nog niet meer dan 2-3 dagen liggen op dit moment) landschap

Nu ik dit schrijf sneeuwt het redelijk en ligt er weer een witte laag maar de witte laag waar ik in mijn vorige blog over schreef was na dinsdag weg.

Even een snelle en niet hele geode foto van de sneeuw die op dit moment aan het vallen is.

Foto’s van mijn schaatskunsten

Dit is een foto van Mercedez en mij op de schaatsbaan in Russell

3 Comments on Schaatsen, heel veel schaatsen

 1. Opa en Oma
  November 29, 2017 at 13:50

  Toch nog iemand in jullie gezin die graag schaatst!

  Reply
  • Marieke
   November 30, 2017 at 20:03

   Ik dacht dat Niels ook wel van schaatsen kon genieten? Hij doet het alleen niet zo vaak als ik de afgelopen tijd

   Reply
 2. Oma Kragt
  November 28, 2017 at 07:10

  Proficiat met je schoolresultaten, maar niet schromen om in gesprek te gaan met de leerkrachten en te vragen hè. En om dat iets minder doodvriezen te voorkomen heb ik nog wel wat dollars over voor een mooie dikke winterjas en warme laarzen. Dus steek je licht maar eens op en laat het horen. Voorts niet alleen pepernoten eten, maar wat de pot schaft, genieten op de schaatsbaan en bedankt voor de foto’s.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *