Oud en Nieuw

Een van de cadeaus die ik heb gekregen voor Kerst is het spel Monopoly Deal. Het is een kaarstspel dat een vergelijkbaar principe heeft als Monopoly (omdat het van dezelfde makers is). Je bent alleen veel mindert tijd nodig om het te spelen. Het is een heel leuk spel en een groot deel van tweede kerstdag heb ik het gespeeld. Ook heb ik tweede kerstdag bijna al mijn huiswerk voor na de vakantie afgemaakt en naar de top 2000 geluisterd. Want wat is die periode tussen kerst en oud en nieuw zonder de top 2000? Ik kon het ook hier niet missen, Soms was het wel moeilijk, zeker als er Nederlandstalige liedjes voorbij kwamen omdat ik meer aan thuis herinnerd werd maar dat was het allemaal waard.

Woensdag gingen we winkelen. Alle meiden namen een vriendin mee dus ik heb Laura meegevraagd. Omdat we met dubbel zoveel kinderen waren zijn we met twee auto’s gegaan en dat paste precies. Het was heel gezellig. Ik heb niet veel gekocht.

Donderdag heb ik nog meer familie ontmoet, maar deze keer van Sean’s kant van de familie. Sean’s broer Jimmy en zijn vrouw Sarah kwamen hier voor een nachtje. Het zijn hele aardige mensen. Een ding wat ik wel merk over vrienden/familie van Karen en Sean is dat als ze bij het leger etc zitten of hebben gezeten, vragen ze heel veel dingen over waar ik vandaan kom en of ze weten dingen over de cultuur of ze vragen ernaar. Vrienden/familie die niet in het leger etc zitten of hebben gezeten doen dit minder. En aangezien Jimmy en Sarah allebei in de luchtmacht (geloof ik) hebben gezeten vroegen ook zij veel over Nederland. Soms wordt het wel een beetje vervelend als mensen vraag na vraag stellen over Nederland maar ik beantwoord de vragen graag.

Vrijdag ben ik naar mijn eerste film hier geweest. Ik ben met Karen en Isabel naar Pitch Perfect 3 geweest. Die bioscoop was groot! Ik denk dat het de grootste bioscoop is waar ik ben geweest. Ook heb ik mijn aanmelding bij Hogeschool Leiden afgemaakt. Nu is het aan hun of ik toegelaten wordt of niet, ik kan er niets meer aan veranderen. Van Hogeschool Utrecht heb ik nog niets ontvangen. Waarschijnlijk krijg is daar meer van in februari.

Zaterdag gingen we naar een feestje. Michelle (de moeder) is een vriendin van Karen en Leah (de dochter) is de beste vriendin van Isabel. (Misschien interessant voor Niels: ze hebben een zoon die ook 14 is en ook zwemt en drumt, jullie zijn bijna dezelfde persoon). Ik was het oudste kind daar en ik kende niemand dus ik heb een deel van de avond Monopoly Deal gespeeld met Olivia, die ook niet echt wat had met de kinderen die er waren. Het was een gezellige avond en ik heb een kat kunnen aaien. Dat mis ik soms wel hoor gewoon op ieder moment een kat kunnen aaien. Ik zie nu bijna nooit meer een kat.

Zondag was het dan eindelijk oudejaarsavond. Ik ben eerst met Kirsten meegeweest naar haar familie. Het was heel gezellig en toen ik daar was merkte ik echt dat ik wel een ander persoon ben nu soms. Normaal zou ik als ik naar zoiets meeging heel verlegen zijn en niet zo veel zeggen. Nou dat was nu wel wat anders. Oke in het begin was ik nog wel een beetje verlegen maar zeker later in de avond was ik lang niet zo verlegen als dat ik thuis zou zijn geweest. Rond half 10 hebben Kirsten’s ouders mij naar een bruiloft receptie gebracht. Oude buren van Karen en Sean zijn getrouwd op oudejaars dag en Karen en Sean en de kinderen waren uitgenodigd voor de receptie. Ik had de mensen nog niet ontmoet maar ik ben toch nog zo’n anderhalf uur daar geweest. Rond half 12 zijn we richting huis gegaan omdat Olivia en Grace thuis waren en Karen en Sean met hun het nieuwe jaar in wouden luiden. Het was een gezellige avond.

Gelukkig nieuw jaar! Ik hoop dat jullie allemaal een leuk, gezond jaar hebben!

1 Comment on Oud en Nieuw

  1. Oma Kragt
    January 3, 2018 at 17:38

    Marieke, Canada is TOP, maar het is toch ook leuk om ons Nederland te promoten en dat de mensen belangstelling tonen. En die spraakwaterval op oudejaarsavond, ja waar schrijven we dat aan toe ??

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *