Kerst

Dinsdag had ik weer een snowday. Ik heb wat post naar Nederland gestuurd en ik was in de avond uitgenodigd voor een Kersrdinner door Kirsten. Ze had zelf al het eten gekookt en het was heel lekker en gezellig.

Woensdag werden alle uitwisselingsstudenten op mijn school naar de ruimte van de decaan geroepen. Niemand wist precies wat er aan de hand was maar het bleek dat er twee vertegenwoordigers van het school district langskwamen om ons een fijne kerst te wensen en een cadeautje te geven. Ze hebben iedereen een muts gegeven met een Bluetooth koptelefoon erin. Het werkt goed en het is een leuk cadeau. ‘s Avonds had Olivia op school een Kerstconcert. Ze trad op met een koor en het was echt heel mooi.

Donderdag kreeg ik een candy gram. Een candy gram is een zakje met snoep met een briefje met een boodschap van degene die hem voor je koopt. Mercedez had deze voor mij gekocht en ik had er ook een voor haar gekocht. Ook heb ik Karen’s ouders ontmoet. Zij zijn hier voor de kerstdagen. Het is wel moeilijk om ze te zien met de meiden want het doet me denken aan mijn eigen opa en oma’s en dat ik ze toch wel mis. Ook heb ik met Olivia een mini-kerstmuts gemaakt voor een teddybeer voor haar docente. Het was heel gezellig om te doen en het eindresultaat was leuk.

De kerstmuts die Olivia en ik gemaakt hebben

Vrijdag was er op school een talentshow. Ik mocht backstage helpen. Dit houd in dat ik moest zorgen dat de gordijnen optijd open en dicht gingen etc. Dit was heel leuk om te doen. Ook deed ik mee met de talentshow. Met een paar leerlingen en de docente van Leadership deden we een dans. Ik heb op dit moment geen filmpje van onze dans maar ik hoop dat ik er een kan krijgen van iemand anders. Kirsten had lekkernijen gebakken om aan vriendinnen te geven en ze had dus ook wat voor mij gemaakt. Ik heb er nog niet heel veel van gehad maar het is allemaal wel heel lekker.

Zaterdag ben ik met Karen en Isabel wezen winkelen. Zij hebben wat laatste Kerstinkopen gedaan en ik ging gewoon mee omdat het leuk is. Ook heb ik met Isabel een Gingerbread house versierd. (Zie foto)

Het gingerbread house dat Isabel en ik gemaakt hebben

Zondag zijn we voor het eerst naar de kerk geweest. Mijn gastgezin is Katholiek en het was voor mij de eerste keer dat ik naar een Katholieke kerkdienst ben geweest. Het was bijzonder om een keer mee te maken. Ook hebben we onze eerste cadeautjes open gemaakt. Ze doen hier aan Christmas eve (Kerstavond) cadeaus, dit houd in dat je de avond voor kerst een of twee cadeautjes opent. De meiden en ik hebben allemaal een pjama en sloffen die lijken op schoenen gekregen. Olivia en ik hebben ook nog voer gemaakt voor de rendieren die de slee van de Kerstman trekken. Dit bestaat uit glitter en havermout en dat gooi je dan op je voortuin.

Hier poseren Olivia en ik in onze nieuwe pjama’s en pantoffels met het rendier voedsel dat we gemaakt hebben

Vandaag werd ik om half 8 gewekt. De meiden, vooral Isabel, waren te ongeduldig en konden niet meer wachten. Ze moesten weten wat er in hun cadeaus zat. Ik heb heel veel leuke dingen gekregen. Zo heb ik van de meiden oorbellen, een ketting en een set met handcreme, body butter en douchegel gekregen, van Karen en Sean heb ik onder andere een sweater met het logo van mijn school gekregen (dit was iets waarvan ik al minstens een maand zeg dat ik dat ik er een wil hebben deels ook als aandenken later). Papa en Mama hadden me een paar weken geleden al wat opgestuurd voor onder de boom. Namelijk een Make That The Cat wise scheurkalender. Daarna heb ik met Papa en Mama geskyped. Het was leuk om ze weer even te zien en te spreken. De rest van de dag ga ik niet veel bijzonders doen.

Nog fijne Kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

 

2 Comments on Kerst

 1. Oma Kragt
  December 27, 2017 at 06:14

  Dat was weer een week vol belevenissen en ervaringen die je je leven lang bijblijven. Kerst vieren op z’n Canadees, cadeaus, de kerkdienst en niet te vergeten zoveel lieve mensen om je heen -je gastgezin, je vriendinnen, het schooldistrict en de school- die jou erbij betrokken en het een KERSTFEEST voor je maakten.

  Reply
 2. Opa en Oma
  December 25, 2017 at 14:46

  Lieve Marieke

  Als we jou verhalen lezen dan denken we dat je best een gezellige kerst hebt ,met nieuwe ervaringen.

  groeten Oma en Opa

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *