Eindelijk weer wat nieuws op m’n blog!!

Hieronder staat het verhaal dat ik ongeveer een week geleden op Facebook heb gezet. Onderaan zet ik nog wat nieuws over wat er afgelopen week gebeurd is, en wat de komende week gaat komen dat er volgend weekend geen nieuwe post komt.

Omdat mijn blog er al een paar weken uit ligt (ik kan er niets aan doen helaas en ik hoop dat het snel opgelost wordt), doe ik hier maar even een update van de afgelopen paar weken. Gelijk de eerste dag dat we weer terug naar school zouden moeten gaan hadden we een snow day (de eerste van vele deze maand). Op die snowday kreeg ik een kerstkaartje van opa en oma met een pakje nasi kruiden erin. Dat werd gelijk onze maaltijd voor die avond en het viel erg in de smaak bij mijn gastgezin. Gelukkig was de dinsdag (9 januari) weer een gewone schooldag en het was leuk om iedereen weer te zien. Woensdag was het Isabel’s verjaardag en zijn we uit eten geweest. De donderdag en vrijdag van die week waren weer snow days. Hier in Ontario betekent een snow day dat de school bussen niet rijden maar dat de school wel open is dus ik ben die vrijdag wel even naar school geweest om wat werk op te halen. Zondag (14 januari) heb ik bijna twee uur met Mercedes geskyped en het was heel gezellig. Woensdag (17 januari) heb ik bij biologie een varkentje ontleed. Van te voren dacht ik dat ik het gewoon allemaal kon doen zonder moeite maar toen het eenmaal zover was had ik er eerst wel even moeite mee. Dat ging gelukkig snel weg. Vrijdag (19 januari) kreeg ik mijn rooster voor mijn tweede semester. Volgend semester heb ik de volgende vakken: fashion, challenge & change in society, English en chemistry. Zondag (21 januari) heb ik een poos met Bertil geskyped en ook dat was super gezellig. Maandag (22 januari) hadden we alweer een snow day… Maar dat was wel een kans om naar een Nederlandse winkel te gaan. Karen zei dat ik de hele tijd een grote grijns op m’n gezicht had omdat ik het zo leuk vond al die dingen weer te zien en dat was ook zo. We gaan misschien binnenkort nog naar een Europese of een andere Nederlandse winkel. Ook die dinsdag hadden we een snow day. We zitten nu in totaal op 7 snow days dit schooljaar en alle snow days die week kwamen een beetje ongelegen want van woensdag 24 januari tot dinsdag 30 januari hebben we exams (vergelijkbaar met een toetsweek in Nederland, gelukkig niet met onze examens). Ik had donderdag en vrijdag een exam (wiskunde en biologie) en ik denk dat ze wel goed gegaan zijn. Donderdag (25 januari) heb ik stamppot wortels gemaakt en ook dat viel in de smaak. Maandag, dinsdag en woensdag ben ik vrij en als het goed is ga ik woensdag prom dress shoppen. Donderdag begint semester 2.

Deze afeglopen weekwwas niet heel bijzonder. Ik heb waarschijnlijk wel m’n prom dress gevonden en als ik hem heb zal ik een foto plaatsen. Dinsdag heb ik stamppot boerenkool gemaakt en dat was net als de stamppot wortels een groot succes. De eerste twee dagen van m’n nieuwe semester waren ook een succes. Ik ga morgenochtend (zaterdag 3 februari) met school op reis naar New Orleans in Amerika. We gaan daar helpen met het opbouwen van huizen die verwoest zijn door onder andere hurricane Katrina. We zijn twee dagen onderweg om er te komen, dan hebben we een dag dat we een beetje de stad te zien krijgen, dan 5 dagen dat we echt aan het werk zijn en dan weer twee dagen terug reizen. We komen maandag 12 februari weer terug. Ik zal proberen die dinsdag of woensdag weer een blogpost te schrijven, als ik niet te moe ben. School gaat in die tijd gewoon door dus ik mis dingen op school. Gelijk de eerste dag van het semester (donderdag) ben ik op al mijn leraren af gestapt en heb gezegd dat ik er niet ben door deze trip en of ze me konden vertellen wat ik ging missen. Dit lijkt niet veel maar in Nederland had ik zoiets moeilijk gevonden. Nu niet meer. Nu ga ik slapen want ik moet om 6 uur de deur uit..

2 Comments on Eindelijk weer wat nieuws op m’n blog!!

 1. Mama
  February 14, 2018 at 03:28

  Je hebt al die varkentjes toch maar mooi gewassen!

  Reply
 2. Oma Kragt
  February 3, 2018 at 05:59

  In New Orléans de handen uit de mouwen steken. Een reis van 27 uur en 3000 km ! Sterkte gewenst als ook veel goeds en plezier..

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *