Anne of Green Gables

Woensdag ben ik met school naar WE day geweest. WE day is een evenement dat bedoeld is om leerlingen te inspireren een betere wereld te maken. Er waren allerlei gastsprekers en optredens van ‘bekende artiesten’ (waarvan ik er geen een kende…). En ondanks dat ik eigenlijk niemand kende van wie er aanwezig was, was het toch een hele leuke en inspirerende dag.

Donderdag was de eerste dag dit schooljaar dat het voelde alsof ik super veel huiswerk had. misschien kwam het doordat ik de dag ervoor gemist had of misschien was het gewoon het meeste huiswerk dat ik hier tot nu toe gehad heb maar ik was best wel gestrest. Het hielp ook niet dat ik tot ongeveer 6 uur op school was voor Student Council om dingen voor te bereiden voor een evenement dat we organiseren in begin december. Het was wel leuk om te doen en ik kan niet wachten tot het evenement (ik zeg nu nog niets omdat jullie vanzelf snel achter komen en ik niet te veel wil verklappen).

Vrijdag was er op school een cake veiling om geld in te zamelen voor Prom. Ze doen tijdens het jaar meerdere acties om geld in te zamelen. Dit wordt gedaan zodat de kaartjes niet ongelovelijk duur zijn. Ik heb samen met 5 andere mensen een taart en 12 mini cheesecakjes (denk aan cupcake/muffin formaat) gekocht. Alles was zo lekker! Ook ben ik vrijdag avond met Olivia naar een optreden van Anne of Green Gables geweest in mijn school. Het werd opgevoerd door de locale drama groep en het was echt heel gaaf.

Dit is een foto van een stuk van de taart en van de mini cheesecakes die we gekocht hebben

Zaterdag heb ik een pakketje van papa en mama opgehaald van het postkantoor. Ze hebben donderdag geprobeerd hem af te leveren maar niemand was thuis dus moest ik hem ophalen. Er zaten onder andere pepernoten en schuimpjes in en ik moet zeggen dat ik de smaak van pepernoten gemist heb. Ook denken we dat de pepernoten tegen woensdag wel op zullen zijn en dat we komend weekend dus maar zelf pepernoten moeten bakken met het recept dat in het pakket zat. De brief die erbij zat deed me wel realiseren dat ik thuis toch echt wel mis en dat ik niet kan wachten totdat ik mama weer een knuffel kan geven. Gelukkig kreeg ik hier ook knuffels van Karen, Olivia en Isabel toen ik begon te huilen om de lieve brief.

Vandaag (zondag) werden we wakker met een vrij dikke laag sneeuw buiten. Het is zo mooi. gelukkig is het nu nog niet een hele dikke laag. Er wordt gezegd dat het de sneeuw in de winter soms wel tot je knie├źn komt. We gaan over ongeveer eenhalf uurtje schaatsen op de schaatsbaan hier in Russell. Dan kan ik vast een beetje wennen aan ijshockey schaatsen voor als ik wel bij het meiden schoolhockey team ga (wat ik wel van plan ben maar ik heb nog niets gehoord over wanneer ze beginnen of wat dan ook).

Ik ben benieuwd naar de vragen die jullie voor me hebben dus het leek me leuk als jullie in de reacties je vragen stelt en dan beantwoord ik ze waarschijnlijk volgend weekend in een gezamelijke blog post. Ik kijk uit naar jullie vragen!

2 Comments on Anne of Green Gables

 1. Mama
  November 26, 2017 at 10:18

  Weer lekker druk geweest en dank je wel voor je lieve woorden. Mooi dat je gastgezin je vervangende knuffels geeft.

  Ik ben wel nieuwsgierig naar een paar dingen:
  -doen jullie in het gastgezin veel samen, of gaat iedereen zijn of haar eigen gang?
  -kook je wel eens voor je gastgezin?
  -heb je al veel nieuwe dingen leren eten?
  -is alles al gehuld in kerstsfeer?

  Reply
 2. Oma Kragt
  November 22, 2017 at 06:07

  Zo te lezen werkt je evenementen talent weer op volle kracht. Leuk om naar uit te kijken en je maakt ons nieuwsgierig en afwachtend. Trouwens een handige tactiek om geregeld je blog te openen (al doe ik dat regelmatig hoor). En….stuur je nog eens een foto van je schaats kunsten en het witte landschap ? Dat wordt voor jou ongetwijfeld een witte Kerst 2017. Voorts zou ik het wel leuk vinden dat je eens schrijft over je belevenissen in en met je gastgezin. Marieke, hoewel het op afstand is: VAN MIJ EEN DIKKE KNUFFEL.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *